روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر - شماره 4261

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نخست‌وزیر عراق و هیئت همراه:

با تکیه بر مردم و نیروهای جوان و پر انگیزه  در مقابل دشمنان پیشرفت عراق بایستید

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز (سه‌شنبه) در دیدار آقای محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق تأکید کردند: پیشرفت عراق و رسیدن به جایگاه والا و واقعی خود به نفع جمهوری اسلامی است و ما معتقدیم جنابعالی، شخصی هستید که توانایی پیشبرد امور و ارتباطات عراق و رساندن این کشور به جایگاه مستقل و شایسته تمدن و تاریخ آن را دارید.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک انتخاب آقای شیاع السودانی به عنوان نخست‌وزیر عراق، وی را فردی مؤمن و توانا خواندند که قرارگرفتن او در رأس دولت عراق مایه خرسندی است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عراق را برترین کشور عربی منطقه از لحاظ ثروت‌های طبیعی و انسانی و همچنین پیشینه فرهنگی و تاریخی و تمدنی دانستند و گفتند: متأسفانه با وجود چنین پیشینه‌ای، عراق هنوز نتوانسته است در جایگاه والا و واقعی خود قرار گیرد و امید می‌رود با حضور جنابعالی، عراق به پیشرفت و جایگاه واقعی خود دست یابد.
ایشان یکی از ضرورت‌های اساسی رسیدن عراق به جایگاه واقعی خود را، انسجام و وحدت مجموعه‌های داخل عراق برشمردند و افزودند: یکی دیگر از الزامات این پیشرفت، استفاده حداکثری از نیروهای جوان و پُر انگیزه عراق است. رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: البته پیشرفت عراق دشمنانی دارد که شاید در ظاهر هم اظهار دشمنی نکنند اما دولتی همچون دولت شما را قبول ندارند و باید با تکیه بر مردم و نیروهای پرانگیزه و جوان که امتحان خود را در مقابله با خطر عظیم و مُهلک داعش پس دادند، در مقابل اراده دشمن، محکم بایستید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیشرفت عراق در عرصه‌های اقتصادی، خدماتی و حتی فضای مجازی و ارائه یک چهره موجّه از دولت به مردم عراق را منوط به استفاده از ظرفیت عظیم جوانان عراقی به عنوان لشکر واقعی حامی دولت دانستند و گفتند: دولت جدید عراق می‌تواند با چنین پشتوانه‌ای و با استفاده از منابع و امکانات خوب مالی که در این کشور وجود دارد، در عرصه‌های مختلف به ویژه خدمات‌رسانی به مردم، تحول جدی ایجاد کند.
ایشان با اشاره به سخنان نخست‌وزیر عراق مبنی بر اینکه طبق قانون اساسی به هیچ طرفی اجازه استفاده از خاک عراق برای برهم زدن امنیت ایران را نمی دهیم، گفتند: متأسفانه اکنون این اتفاق در برخی مناطق عراق روی می‌دهد و تنها راه‌حل آن این است که دولت مرکزی عراق اقتدار خود را به آن مناطق نیز گسترش دهد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: البته دیدگاه ما درباره امنیت عراق این است که اگر هر طرفی قصد بر هم زدن امنیت عراق را داشته باشد، ما سینه خود را در مقابل او و برای حفاظت از عراق سپر خواهیم کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه «امنیت عراق، امنیت ایران است، همچنانکه امنیت ایران نیز در امنیت عراق تأثیرگذار است»، به مذاکرات امروز نخست وزیر عراق در تهران اشاره کردند و افزودند: در دوره‌های قبل هم مذاکرات و تفاهم‌های خوبی انجام شد اما کمتر به مرحله عمل رسیدند بنابراین باید در مورد همه تفاهم‌ها به‌ویژه در بخش همکاری‌های اقتصادی و مبادلات کالا و ارتباطات ریلی به سمت عمل و اقدام پیش برویم. ایشان با اشاره به برخی اراده‌ها برای پیش نرفتن تفاهم‌ها و همکاری‌ها میان ایران و عراق گفتند: باید با عمل و اقدام بر این اراده‌ها غلبه کرد.
در این دیدار که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق به روابط راهبردی و تاریخی ایران و عراق اشاره کرد و گفت: نمونه بارز کنار هم بودن ایران و عراق، جنگ با داعش بود که خون ایرانیان و عراقی‌ها در یک سنگر، در هم آمیخته شد. نخست‌وزیر عراق با گرامیداشت یاد شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، این دو شهید بزرگوار را نمونه دیگری از کنار هم بودن دو ملت ایران و عراق دانست. آقای السودانی با اشاره به عزم و اراده دولت جدید عراق برای اجرایی کردن توافق‌ها میان دو کشور و گسترش روابط در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی، گفت: امنیت ایران و عراق از یکدیگر جدا نیست و ما طبق قانون اساسی به هیچ طرفی اجازه نخواهیم داد که از خاک عراق برای خدشه دار کردن امنیت استفاده کند.

 سخنگوی هیات رییسه مجلس:
تاکید نمایندگان مجلس و قوه قضاییه
 بر تفکیک مجرمان از بی‌گناهان در اغتشاشات
 سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس و قوه قضاییه در نشست مشترک به دادرسی دقیق دستگیرشدگان در آشوب های اخیر و تفکیک بی گناهان از اغتشاشگران تاکید کردند.  در حاشیه نشست علنی امروز سه‌شنبه ۸ آذرماه در توضیح نشست مشترک غیرعلنی امروز مجلس و قوه قضاییه، ضمن تبریک هفته مجلس و بسیج، گفت: امروز در امتداد جلسات مشترکی که بین قوا برگزار می‌شود، جلسه مشترک بین مجلس و قوه قضاییه را داشتیم. با توجه به اینکه در هفته مجلس هستیم، میزبان این جلسه مجلس بود و نشست مشترک در صحن تشکیل شد.
بیان دغدغه نمایندگان درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، افزود: از طرف مجلس روسای کمیسیون‌های حقوقی و قضایی و امور داخلی کشور و شوراها و همچنین پنج تن از نمایندگان به قید قرعه مطالبی را مطرح کردند، دغدغه‌ها و موضوعات مختلفی از طرف نمایندگان عنوان شد. موضوعاتی در  بحث اطاله  دادرسی، مفاسد اقتصادی، جرم‌انگاری، مسائل حقوقی بین قوه مقننه و قضائیه و تعامل نمایندگان با مسئولان  قضائی در سطح  عالی و استان‌ها و همچنین مباحثی پیرامون اغتشاشات اخیر مطرح شد. وی در ادامه اظهار کرد: از طرف مسئولان قضایی نیز دادستان کل کشور،  وزیر دادگستری، معاون اداری و پشتیبانی و توسعه قوه قضاییه و همچنین رئیس شوراهای حل اختلاف صحبت کردند. علاوه بر توضیحاتی درباره سوالات و دغدغه نمایندگان، بر تعامل بیشتر با مجلس تاکید شد.
معرفی ۳۱ نماینده توسط دستگاه قضا به مجامع استانی نمایندگان با هدف افزایش تعامل
موسوی یادآور شد: مسئولان قوه قضاییه درباره بودجه این دستگاه و مشکلاتی که به لحاظ ساختاری، اداری و بودجه‌ای دارند، نکات خود را مطرح کردند. مقرر شد نمایندگان علاوه بر تعامل با سطوح عالی قضایی از طریق نمایندگانی که توسط دستگاه قضا در ٣١ استان به مجامع نمایندگان در استان ها معرفی شدند، موضوعات را پیگیری کنند. معرفی ٣١ نفر از مسئولان قضایی استان‌ها به مجامع مجلس گام بلندی برای تعامل مجلس و قوه قضاییه است و می‌تواند مطالبات مردم را سرعت ببخشد. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، افزود: درباره مبارزه با فساد اقتصادی و اجرای اصل ۴٩ قانون اساسی نکاتی مطرح شد، مسئولان قوه قضاییه تاکید کردند که ضمن رعایت قوانین، مبارزه با مفاسد اقتصادی را دنبال می کنند. درباره نوع پرداختن به مفاسد اقتصادی تبادل نظر صورت گرفت.
تاکید نمایندگان بر تفکیک مجرمان در بحث اغتشاشات اخیر
سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم در توضیح مباحث مطرح پیرامون اغتشاشات اخیر و نحوه ورود دستگاه قضایی به این موضوع، گفت: نمایندگان دغدغه خود را مطرح و تاکید کردند که بین کسانی که جرم مرتکب شدند و کسانی که جرمی انجام ندادند، تفکیک صورت گیرد. همچنین بر سرعت رسیدگی به پرونده مجرمان به ویژه کسانی که به اموال عمومی آسیب زدند، تاکید شد. مسئولان دستگاه قضا درباره روند بررسی پرونده کسانی که در اغتشاشات دخیل بودند، توضیح دادند. موسوی همچنین اظهار کرد: در پایان این جلسه روسای دو قوه مطالبی را بیان کردند، حجت الاسلام والمسلیمن محسنی اژه‌ای در اظهارات خود بر ضرورت تعامل بین قوا به ویژه قوه مقننه و قضایی تاکید کردند. خوشبختانه بر اساس اظهارات نمایندگان و مسئولان قضایی در این دوره بین دو قوه روابط و سطح تعامل نسبت به دوره های قبل افزایش یافته است. وی افزود: رئیس قوه قضاییه در ادامه درباره موضوع پیگیری مسایل دستگاه قضا و قوانین در مجلس  که برای تسریع در مشکلات مردم لازم است باید اصلاح و یا تصویب شود، صحبت کرد و گفت که در رسیدگی به برخی موضوعات متوجه می‌شویم که مشکل از قانون است زیرا مسئله زمان در قانون لحاظ نشده است بنابراین برخی از قوانین متناسب با زمان باید اصلاح یا در مورد آنها تجدید نظر صورت گیرد.
قانون، خط قرمز قوه قضاییه در ورود به حوادث اخیر کشور
وی ادامه داد: حجت الاسلام اژه‌ای در ارتباط با حوادث اخیر تاکید کرد که دستگاه قضا به صورت جدی به همه ابعاد حوادث دو ماه اخیر ورود کرده و بر آنها اِشراف دارد. وی همچنین گفت در بررسی ها قانون  مد نظر ما بوده و نمایندگان هم بررعایت عدالت، انصاف و قانون تاکید کردند. موسوی یادآور شد: دادرسی آیین خود را دارد و قوه قضاییه باید بین کسانی که جرمی مرتکب شدند و دستگیر شدند با کسانی که در معرض یک اتهام هستند، تفکیک قائل شود، روال قضایی و دادرسی باید طی شود و با افراد بی‌گناه نباید برخورد شود. رئیس قوه قضاییه هم بر سرعت رسیدگی دستگاه قضایی در بررسی مسایل مذکور اشاره کردند. سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه به اظهارات رئیس مجلس در نشست مشترک قوای مقننه و قضایی، گفت: قالیباف ضمن تبیین شرایط موجود و تحرکات و برنامه دشمن در سالهای گذشته و به طور مشخص در ماه‌های اخیر، گفت که دشمنان دنبال هدف گذاری نقاطی در داخل کشور هستند تا نظام را تضعیف کنند. وی همچنین تاکید کرد آنچه که موجب مقابله و خنثی سازی تحرکات دشمن می‌شود، ارتقای کارآمدی نظام است و اگر نظام در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ارتقا دهد و کارآمد کند، دشمن نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند.
مردمی سازی مبارزه با فساد، طرحی در مجلس
موسوی یادآور شد:  قالیباف گزارشی از وضعیت امنیتی منطقه ارائه داد و درباره مسائل بین قوای مقننه و قضاییه بر افزایش تعامل دو قوه تاکید کرد و گفت که مجلس آماده همکاری با قوه قضایه در بحث اصلاح یا تصویب قانون دارد به ویژه در بحث اطاله دادرسی که یکی از مشکلات و دغدغه‌های مردم است و همچنین در مبارزه با فساد و مردمی سازی مبارزه با فساد که طرحی در همین زمینه در مجلس وجود دارد، آماده همکاری است.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی پیرامون تعطیلی روز چهارشنه (۹ آذرماه)، گفت: امیدواریم و همه دعا می‌کنیم که تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران بتواند بازی امشب  مقابل تیم ملی آمریکا را را با نشاط و قدرت ببرد و مانند بازی قبل پیروز شوند، خبری مطرح شده که در صورت پیروزی تیم ملی ایران و صعود به مرحله بعد احتمال دارد که فردا تعطیل شود، البته این یک احتمال است و دولت در این زمینه تصمیم می‌گیرد اما اگر اتفاق بیفتد، مجلس هم فردا صحن علنی نخواهد داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه